Latvija. Tā ir mūsu tēvu zeme. Zeme ar lielo burtu?Pastāsti, kas ir tas, par ko Tu lepojies savā tēvzemē!
www.noverotajs.lv - Uzziniet visu nepieciešamo par auto akumulatoriem
Fotogrāfa piezīmes : APTAUJA
aptauja 
Aptauja: Kāds ir Tavs mīļākais radio?
Radio SWH
Skonto
Radio Tev
Radio SWH Rock
Radio Europa plus
Cits

Uzziniet visu nepieciešamo par auto akumulatoriem
Ieteikt draugiem...
 


1. Regulāri pārbaudiet elektrolīta blīvumu un līmeni (nevar pārbaudīt neapkopjamajiem akumulatoram, AGM akumulatoram un gēla akumulatoram) (līmenim jābūt 10-15mm virs plākšņu līmeņa), ja nepieciešams, pielejiet destilētu ūdeni, nekādā gadījumā ne skābi/ elektrolītu. Neielejiet par daudz ūdens. Tāpat regulāri pārbaudiet akumulatora uzlādēšanas pakāpi/ skavu spriegumu un ģeneratora lādēšanas spriegumu. Ja destilētais ūdens jāpapildina vairāk nekā reizi gadā, vaina var būt auto elektrosistēmā. Griezieties pie speciālista.
2. Izvairieties no īssavienojumiem starp akumulatora skavām un starp pluss-skavu un masu.
3. Pārbaudiet, vai akumulators automobilī nostiprināts pareizi un droši.
4. Biežu un īsu pilsētas braucienu gadījumos, kā arī bieži lietojot lielus strāvas patērētājus, akumulatora uzlādes un vispārējā stāvokļa pārbaude jāizdara biežāk, un ja nepieciešams, papildus jāuzlādē, izmantojot līdzstrāvas akumulatoru lādētāju.
5. Akumulators jālādē ar līdzstrāvas akumulatoru lādētāju, ja skavu spriegums samazinās zem 12,5 V un elektrolīta blīvums zem 1,22 kg/l. Nepietiekami uzlādēts akumulators jāuzlādē nekavējoties, lai izvairītos no akumulatoru plākšņu sulfatēšanās (sākas pie skavas sprieguma 12,4 V) un elektrolīta sasalšanas ziemā (tukšs akumulators ar elektrolīta blīvumu 1,10 kg/l sasalst jau pie -7° C). Akumulatoru nedrīkst lādēt, ja tā temperatūra neatrodas starp +10°C...+30°C. Elektrolīta blīvums ir atkarīgs no temperatūras. Uzlādēta akumulatora elektrolīta blīvums +25°C temperatūrā ir 1,28kg/l un skavu sprieguma 12,7 V – 12,8 V.
6. Bez akumulatora izgatavotāja atļaujas pievienot elektrolītam piemaisījumus aizliegts. lasīt tālāk...

[ pievienot komentāru ] ( 770 lasītāji )   |  [ atsauces ]   |  tiešā saite
Īstā eļļa Jūsu automašīnai
Ieteikt draugiem...
 


Lai zinātu, kādu motoreļļu iegādāties savai automašīnai, piedāvājam nelielu motoreļļu aprakstu.
Motoreļļu pamatfunkcijas
EĻĻOŠANA
* Kustīgo daļu eļļošana samazina berzi un nodilumu.
DZESĒŠANA
* Darbojoties kā dzesētājs tā uztur darba temperatūru dzinēja daļām, piem. virzuļiem, gredzeniem, vārstiem.
BLĪVĒŠANA
* Strādājot kā blīvēšana starp cilindra sienām un virzuļu gredzeniem tā nodrošina augstu kompresijas pakāpi un palīdz novērst izplūdes gāzu nokļūšanu karterī.
TĪRĪŠANA
* Tomēr daži sadegšanas produkti paliek dzinējā. VALVOLINE motoreļļas neļauj šiem produktiem veidot nosēdumus un palīdz uzturēt dzinēju tīru. lasīt tālāk...

[ pievienot komentāru ] ( 1814 lasītāji )   |  [ atsauces ]   |  tiešā saite
'Hewlett-Packard' prezentējis savu pirmo 'Android' planšetdator
Ieteikt draugiem...
 


Kompānija "Hewlett-Packard" (HP) prezentējusi savu pirmo planšetdatoru ar "Android" operētājsistēmu. Jaunais "HP Slate 7" planšetdators ir ar septiņu collu ekrānu. "HP Slate 7" aprīkots ar 1,6 gigahercu divkodolu procesoru "Cortex A9". Ierīces operatīvā atmiņa ir viens gigabaits, bet datu glabāšanai ir astoņi gigabaiti atmiņas, ko var paplašināt ar "microSD" zibatmiņas karti. Septiņu collu ekrāna izšķirtspēja ir 1024 reiz 700 pikseļu. Planšetdatoram ir "Wi-Fi" un "Bluetooth" moduļi, kā arī trīs un 0,3 megapikseļu kameras. "HP Slate 7" tirdzniecībā nonāks aprīlī un maksās no 169 ASV dolāriem (90 latu). Neskatoties uz samērā zemo cenu absolūtajos skaitļos, tehnoloģiju eksperti uzsver, ka daudz labāks piedāvājums ir "Google Nexus 7" planšete, kas maksā tikai 30 dolārus (16 latus) dārgāk un ir ar 1280 reiz 800 pikseļu ekrānu. lasīt tālāk...

[ pievienot komentāru ] ( 1672 lasītāji )   |  [ atsauces ]   |  tiešā saite
Francijas firmas izstrādāta plēvīte uzlādē mobilo tālruni ar saules enerģiju
Ieteikt draugiem...
 


Francijas firma "Wysips" ir izstrādājusi caurspīdīgu plēvīti, kas uzlādē mobilo tālruņu baterijas ar saules enerģiju un izmaksā tikai vienu eiro (0,70 latus). Francijas dienvidu pilsētā Eksanprovansā bāzētā firma demonstrēja šo plēvīti, kas var tikt iebūvēta mobilā tālruņa ekrānā, pasaulē lielākajā mobilo sakaru iekārtu gadatirgū "Mobile World Congress", kas no pirmdienas līdz ceturtdienai notiek Spānijas pilsētā Barselonā. "Wysips" plēvīte piesaistīja mobilo tālruņu ražotāju interesi, un tās izgudrotāji pauda cerību, ka pirmie ar šo plēvīti aprīkotie telefoni var nonākt veikalos jau līdz šī gada beigām. "Wysips" vadītājs Lidoviks Debluā minētajā gadatirgū demonstrēja ar šo plēvīti aprīkota viedtālruņa prototipu. "Saulē pavadītas 10 minūtes ļaus jums runāt pa telefonu divas minūtes. Pilnīgai uzlādēšanai telefons jātur saules gaismā sešas stundas," sacīja Debluā. lasīt tālāk...

[ pievienot komentāru ] ( 1644 lasītāji )   |  [ atsauces ]   |  tiešā saite  |  pievienotā saite
'Samsung Galaxy S4' tiks prezentēts 14. martā Ņujorkā
Ieteikt draugiem...
 


Kompānijas "Samsung" viedtālruņu flagmaņa "Galaxy S" jaunās, ceturtās paaudzes modelis tiks prezentēts 14. martā Ņujorkā, vēsta ārvalstu mediji ar atsauci uz anonīmu avotu ražotājā. Pēc provizoriskas informācijas, "Samsung Galaxy S4" būs piecu collu "Super AMOLED" ekrāns ar "Full HD" izšķirtspēju, astoņu kodolu procesors, divu gigabaitu operatīvā atmiņa, 13 megapikseļu kamera un "Android" operētājsistēma "4.2.2 Jelly Bean" versijā. Līdz šim "Samsung Galaxy S" modeļu debija vienmēr tika organizēta Eiropā, tomēr Dienvidkorejas ražotājs šoreiz prezentācijas vietu izvēlējies ASV lielā pieprasījuma dēļ.




[ pievienot komentāru ] ( 745 lasītāji )   |  [ atsauces ]   |  tiešā saite  |  pievienotā saite

<<Pirmā lapa <Iepriekšējā lapa | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Nākamā lapa> Pēdējā lapa>>