Tev ir ideja, kuru vēlies realizēt interneta vidē? Bet Tu nezini kā ?Izmanto kontaktu formu un Tev taps palīdzēts! :)
www.noverotajs.lv - Septiņi cilvēka ķermeņi
Septiņi cilvēka ķermeņi
Ieteikt draugiem...
 


Fiziskais ķermenis

Parastiem cilvēkiem redzams ir tikai fiziskais ķermenis, sastāvošais no milzīga šūnu daudzuma.

Ēteriskais ķermenis

Ir precīza fiziskā ķermeņa kopija, uztur fiziskā ķermeņa formu un ir apmēram 3-5 cm ārpus fiziskā ķermeņa.

Tas savieno arī astrālo ķermeni ar fizisko.

Tā krāsa ir vāji zilgani – violeta.

Fiziskais ķermenis saņem enerģiju (pranu) caur ēterisko ķermeni.

Kad kāda ķermeņa daļa paliek nejūtīga, tirpst,- tas notiek asins un pranas pieplūdes traucējuma rezultātā, notiek ēteriskā ķermeņa daļu atbrīvošanās no fiziskā ķermeņa.

Kad zaudētās daļas atgriežas atpakaļ, notiek šūnu „atdzīvošanās”, kas ir jūtams kā durstīšana ar adatiņām.

Ja tāds nejūtīgums ilgst pārāk ilgi, tai seko fizikā ķermeņa audu nāve, kā rezultātā var iestāties visa ķermeņa nāve.

Ēteriskā ķermeņa spēja uzlādēt fizisko ķermeni atslābst pēc 30 gadu vecuma, rezultātā ādā rodas krunkas un tā paliek sausāka. Ar jogas elpošanas tehniku un statiskiem vingrinājumiem (asanām) ēteriskais ķermenis tiek uzlādēts ar enerģiju, kas vērienīgi novilcina vecuma iestāšanos. Ēteriskais ķermenis pamet fizisko tikai pēc nāves, apmēram pēc 36 stundām. Ja cilvēkam ir kaitīgie ieradumi, tie deformē ēterisko ķermeni, kas savukārt deformē fizisko ķermeni.

Astrālais ķermenis

Ķermenis, kurā mīt emocijas, vēlmes.

Ķermenis ir divējāds; daļa vēlmju nāk no prāta, daļa no instinktiem.

Tas ir piecu dimensiju ķermenis. Tas vibrē tik ātri, ka nav redzams ar fizisko redzi (piemēram, helihoptera propellers pie pilniem apgriezieniem nav ieraugāms) un ar fizisko metožu palīdzību tā esamību pierādīt nevar.

Kad cilvēks dzīvo savā fiziskā ķermenī, astrālais ķermenis ir olas formā, astrālais ķermenis ir nedaudz lielāks par fizisko ķermeni un atrodas vairākus decimetrus aiz fizikā ķermeņa robežas.

Ap galvu atrodas dzeltenīgas krāsas oreols, kas norāda prāta aktivitāti, tajā pašā laikā tumši sarkana krāsa simbolizē spēcīgu dzīves aktivitāti un lokalizāciju ap dzimumorgāniem.

Garīgi primitīvas būtnes ir ar bezkrāsainākām un nenoteiktām astrālā ķermeņa kontūrām, augsti garīgi attīstītas būtnes ir ar pulsējošu astrālo ķermeni dažādās spektra krāsās, atkarībā no dvēseles noskaņojuma.

Sudraba diegs, ( Sidraba saite ) ir saikne starp fizisko ķermeni, ēterisko, astrālo ķermeņiem un atrodas sirds rajonā (nāves brīdī sudraba diegs trūkst).

Senos laikos miegu sauca par „mazo nāvi”. Miega laikā astrālais ķermenis pamet fizisko ķermeni un sāk ceļojumu astrālā.

Pēc nāves ķermenis iet bojā. Ja cilvēkam ir negatīvi ieradumi, tie deformē astrālo ķermeni, kas ietekmē cilvēka emocionālo stāvokli, kurš kļūst nestabils, un no tādiem ieradumiem ir grūti atbrīvoties.

Šis ķermenis kontrolē fiziskā un ēterisko ķermeņu darbību.

Mentālais ķermenis

Veido mūsu darbības plānu. Atbild par racionālo domāšanu. Energo-informatīvo domu iemiesošanās vieta un domu formu atrašanās vieta. Dziļa miega stāvoklī (miegs bez sapņiem) mentālais ķermenis pamet fizisko ķermeni. Fiziskais, ēteriskais, astrālais, mentālais ķermeņi ir laicīgi ķermeņi, kuri nav mūžīgās dvēseles sastāvdaļa. Piektais, sestais, septītais ķermeņi veido mūžīgo cilvēka daļu,- tā dvēseli. Pats augstākais ķermenis ir Absolūta daļa, mūsu augstākais „Es” (Austrumos- Atmans).
Karmiskais ķermenis

(Kauzālais). Satur visu informāciju par cilvēka iepriekšējām dzīvēm, par raksturu, nosliecēm, spējām. Viņš ir kā trauks, kurā glabājas viss ko mēs dzīves laikā uzkrājam, šis ķermenis seko mums līdzi visās dzīvēs.
Intuitīvais ķermenis

(Budhiskais). Tas ir tīri garīgs saprāts, intuīcija, bez personības kaislībām. Tas ir pārapziņas ķermenis. Šis ķermenis var gan atjaunot, gan sagraut ēterisko ķermeni.
Keteriskais ķermenis

(Atmiskais). Nodrošina vienotību ar Absolūtu. Šeit atrodas informācija par cilvēka dzīvi, karmiskais ķermenis nolasa no šī ķermeņa informāciju.

Komentāri 
Diemžēl no ārzemju IP adresēm komentāru pievienošana nav pieejama. Atvainojiet par sagādātajām neērtībām.