Latvija. Tā ir mūsu tēvu zeme. Zeme ar lielo burtu?Pastāsti, kas ir tas, par ko Tu lepojies savā tēvzemē!
www.noverotajs.lv - Īsfilma "Ne atkarība"
Īsfilma "Ne atkarība"
Ieteikt draugiem...
 


Nesen kā tapusi žurnālistes Adriānas Rozes īsfilma Ne atkarība. Filma veidota kā stāsts jauniešiem par jauniešiem, aicinot aizdomāties par iespēju kaitīgu atkarību vietā izvēlēties aktīvus un aizraujošus brīvā laika pavadīšanas veidus, piemēram riteņbraukšanu, skeitošanu vai skrituļslidošanu.




Ne atkarība varoņi ir šo aktīvo sporta veidu pārstāvji, kuri atzīst, ka viņu sportiskā aizraušanās ir arī viņu dzīvesveids. Paralēli jaunieši dalās pārdomās un aicina vienaudžus padomāt, vai šādā dzīvesveidā iederas narkotisko vielu lietošana. Jauniešu stāstos liels uzsvars likts tieši uz domāšanu līdzi, apjaušanu, ka tā ir katra paša izvēle, kā dzīvot un pavadīt savu brīvo laiku. Filmu iespējams noskatīties internetā Valsts policijas un Monsterparka video kanālos.

Liela daļa materiālu filmas veidošanai tapuši 26. februārī notikušajā Monsterparks pret narkotikām pasākumā. Pasākuma veidotāju galvenais mērķis bija parādīt, ka narkotikas nav skeitparku sporta veidu sastāvdaļa, bet gan kopēja sabiedrības problēma. Aicinot jauniešus un bērnus pievērsties skeitbordam, skrituļslidošanai un BMX, iespējams popularizēt un stiprināt priekšstatus par jaunām pozitīvām un personību attīstošam aizraušanām sabiedrībā.

Gan īsfilma Ne atkarība, gan Monsterparks rīkotais pasākums veidoti Valsts policijas un Latvijas Atkarības psihologu apvienības 2010.gadā uzsāktā Eiropas Komisijas projekta Jaunieši pret narkotikām ietvaros.


Komentāri 
Diemžēl no ārzemju IP adresēm komentāru pievienošana nav pieejama. Atvainojiet par sagādātajām neērtībām.